Un El si o EA

1

 

     Deschise ochii si incepu sa hoinareasca pe acolo pe unde verdele vesnic al brazilor era presarat acum cu puful alb al iernii, acolo, pe crestele unde vulturii isi joaca partida asezati la masa cu vanturile eterne, unde norii in splendoarea lor isi freaca poalele de fruntea muntilor.

     Se hotara apoi sa coboare, sa mearga sa`si intalneasca ursita si incepu prin a`si dansa zglobiu apele si a imbratisa drumul ce i se intinde in fata. Strabatu campii ce incepeau  sa se dezmorteasca, sa`si lepede tristetea si sa soarba nesatule din apa lui, desfatandu`l la randul lor cu verdele crud al viitoarelor recolte ce vor fi sa fie in lunile urmatoare, acum insa abia mijind printre crapaturi.

     Aduna in drumul lui, sprea marea de azur, povestile ce si le sopteau oamenii, aduna poeziile cantate de pasari printre ramuri si aduna cu nesat parfumul florilor ce s`au grabit sa il intampine.

     Ajunse la finalul calatoriei sale, cu desaga incarcata,  atunci cand ziua isi prinse mana cu noaptea si scanteieri de argint rasarira din atingerea lor, scanteieri ce tapetara universul cu stele ce pareau aruncate alandala de o mana nevazuta. Isi imbratisa iubita unindu`si apele cu ale sale, asternandu`i la picioare amintirile calatoriei sale iar ea il primi cu bratele deschise, sorbindu’l cu nesat pana la ultima picatura.

2

 

Advertisements

2 thoughts on “Un El si o EA

  1. Citită, recitită, iar si iar ai putea la un moment dat sa simți încărcătura lor emoțională! Bravo! Splendid!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s